Гледай
на живо

Мая Манолова: Заедно ще си върнем похитения град

Кандидат-кметът представи програмата си за управление

Мая Манолова: Заедно ще си върнем похитения град Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова представи програмата си за управление на столица... thumbnail text

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова представи програмата си за управление на столицата.

Документът съдържа 23 мерки до 2023 г., развити в пет стълба – „София - светла, умна и почтена“, „София - чиста, уютна и зелена“, „София - удобна и подредена“, София - с грижа за гражданите“, „София - привлекателна и заможна“.

"Осъзнах, че хората очакват от мен да отговарям и аз искам да отговарям, за да съм полезна и да решавам проблемите им. Затова реших да се кандидатирам за кмет – за да отговарям", обясни в началото Мая Манолова.

Тя заяви, че си представя политиката и демокрацията като открито и прозрачно управление в интерес и заедно с гражданите.

Манолова посочи, че след малко повече от месец столичани ще трябва да решат от кого и как да бъдат управлявани - искат ли промяна или още от същото – ремонти на ремонта, заграбени градинки, неефективни мерки срещу мръсния въздух.

"Да превърнем нашата столица в модерна европейска столица – чист град, зелен град, почтен град, град без периферия, с енергия и перспективи за развитие", каза Манолова.

Тя обяви, че за всяко решение ще отговаря лично. "Няма да се крия зад интересите на партийни централи. Така ще променим досегашния модел на управление в столицата. Решенията ще се вземата на светло и легитимно - няма да има кмет в сянка. Правилата ще важат за всички, гражданите ще участват в процеса на вземане на решения. Така заедно ще си върнем похитения град. За това аз отговарям", заяви Манолова.