София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мая Манолова: Заедно ще си върнем похитения град

Кандидат-кметът представи програмата си за управление

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова представи програмата си за управление на столицата.

Документът съдържа 23 мерки до 2023 г., развити в пет стълба – „София - светла, умна и почтена“, „София - чиста, уютна и зелена“, „София - удобна и подредена“, София - с грижа за гражданите“, „София - привлекателна и заможна“.

"Осъзнах, че хората очакват от мен да отговарям и аз искам да отговарям, за да съм полезна и да решавам проблемите им. Затова реших да се кандидатирам за кмет – за да отговарям", обясни в началото Мая Манолова.

Тя заяви, че си представя политиката и демокрацията като открито и прозрачно управление в интерес и заедно с гражданите.

Манолова посочи, че след малко повече от месец столичани ще трябва да решат от кого и как да бъдат управлявани - искат ли промяна или още от същото – ремонти на ремонта, заграбени градинки, неефективни мерки срещу мръсния въздух.

"Да превърнем нашата столица в модерна европейска столица – чист град, зелен град, почтен град, град без периферия, с енергия и перспективи за развитие", каза Манолова.

Тя обяви, че за всяко решение ще отговаря лично. "Няма да се крия зад интересите на партийни централи. Така ще променим досегашния модел на управление в столицата. Решенията ще се вземата на светло и легитимно - няма да има кмет в сянка. Правилата ще важат за всички, гражданите ще участват в процеса на вземане на решения. Така заедно ще си върнем похитения град. За това аз отговарям", заяви Манолова.