София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Майката на изоставеното бебе в "Младост" се разкая за постъпката си

Тя иска да вземе детето си

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Майката на изоставеното бебе в "Младост" се разкая за постъпката си. По време на разпита в полицията жената обяснила, че иска детето си обратно, а причината за изоставянето е липса на финансови средства. Днес се очаква компетентните институции в страната да вземат решение дали бебето да бъде върнато на майка му. В момента детето е настанено в столична болница. Състоянието му е добро.

Припомняме ви, че бебето е на 4-месечна възраст. То беше намерено на детска площадка в квартал "Младост" от жена, която чула силен детски плач.Детенцето беше в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На мястото веднага пристигна екип на полицията, а по-късно майката се обади в полицията, за да съобщи, че тя е изоставила детето. Жената обеща, че ще се грижи за бебето въпреки затрудненото си финансово състояние. По думите ѝ тя получавала по 100 лв. на месец детски добавки.

По-късно жената обясни, че е била уволнена от работа преди да роди малкия Александър и е загубила майчинството си. Заради гинекологичен проблем се наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписали я оттам вчера, 30 юли около 13:00 часа. Минути по-късно тя оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" заедно с дрехите, играчките му и храна.