Гледай
на живо

Майките на протест с автомобили

Над 200 българи в Лондон също поискаха оставката на Симеонов

Нова форма на протест на майките на деца с увреждания срещу вицепремиера Валери Симеонов. След като вече 2 седмици, родителите на болни деца излизат всеки ден пред сградата на Министерски съвет, за тази вечер те са предвидили шествието им да бъде с автомобили.
 
Колите ще тръгнат в посока улица "Раковски" и ще преминат покрай централата на Националният фронт за спасение на България. Очаква се полицията да затваря поетапно улици и булеварди в центъра, по които ще премине протестът.
 
Вчера над 200 наши сънародници във Великобритания  прекараха над четири часа в лондонския  Хайд парк", за да покажат съпричастността си с майките в България. Протестиращите там бяха облечени със станалите вече традиционни фланелки "Системата ни убива" и настояваха също Валери Симеонов да подаде оставка или да бъде освободен от заемания пост от премиера Борисов.
 
Сред присъстващите на недоволството в Лондон имаше и българи, които споделиха ,че са емигрирали от родината ни, защото самите те имат деца с увреждания, за които у нас не е имало как да се грижат по адекватен начин.
Протестът в "Хайд парк" се е провел с разрешението на местната управа. 
 
Нужните средства за 4-часовия протест, пратени на общината в Лондон пък са осигурени от присъстващите.