София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Майките в защита на Бисер Петков

Пишат до Бойко Борисов, за да го върне на поста му

пропускане
4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Подалият вчера оставка министър на труда и социалната политика  Бисер Петков, по настояване на премиера Бойко Борисов, беше защитен днес от протестиращите майки на деца с увреждания. Те изпратиха специално писмо до министър-председателя с молба, той да върне Петков на старата му длъжност.
 
Мотивите на представителите на “Системата ни убива”, с които искат социалният министър да продължи да изпълнява задълженията си, са, че той е започнал исканите от тях реформи и единствен ги е чул.
 
Според майките обясненията на Борисов, че темповете на работа във социалното ведомство не отговаряли на обществено-политическите очаквания, били абсолютно несъстоятелни.
 
Вера Иванова,  която е председател на  "Системата ни убива", заявява, че отстраняването на Петков е удар върху децата и хората с увреждания, като допълва, че той е единственият министър, който започнал реформата и той трябвало да я довърши.
 
Майките стигат  още по-далеч в писмото си, като заявяват, че ако сега реформата, стартирана от Бисер Петков спре, виновен за това ще е министър-председателят Бойко Борисов, който ще следва да понесе и отговорността.