София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мажд Алгафари: А ако са източени и данните на БНБ и МВР?

"Питам Владислав Горанов дали данните бизнеса не са откраднати?"

пропускане
5 годиниИкономика 6 Боряна Райчева

Няма гаранции, че не са източени и данните на други институции в България, каза анализаторът-арабист Мажд Алгафари в предаването „Делници“ в ефира на телевизия Евроком.

"Представяш ли си навремето някой да открадне тефтера отпреди 1989 г., в който се записваха данните на инситуцциите, да го открадне?

„Да попитаме господин Горанов и администрацията на НАП – как 20 години не разбрахте, че някой е влизал в държавата?“, зададе той реторичен въпрос на министъра на финансите.

„Разбира се, че няма как да открият нищо“, каза той.

Според него няма кой друг „да намесят, освен Русия, че иначе ще стане скандал“. „Смешно е. Ако не беше писмото на хакера до медиите, нямаше да разберем никога, в какво състояние е нашата държава“, пита Алгафари.

По думите на Мадж Алгафари сега цялата информация по наредба 18 с фактурите на касовите апарати е под риск: „И това искам да попитам министър Горанов“.

„Каква е гаранция на държавата, че друг вид информация на държавата не е източена?“, казва анализаторът.

„А ако е източил и на МВР и на Българската народна банка данните?“.