Гледай
на живо

Макрон: Босна е „бомба със закъснител, която цъка до Хърватия“

Поредно скандално изказване на френския президент

Макрон: Босна е „бомба със закъснител, която цъка до Хърватия“ Френският президент Еманюел Макрон отново скандализира широката общественост с обидно изказване в ра... thumbnail text

Френският президент Еманюел Макрон отново скандализира широката общественост с обидно изказване в рамките на една седмица наричайки съседна Босна „бомба със закъснител, която цъка до Хърватия", съобщават световните агенции.

В интервю за "Икономист" Макрон заяви и че по отношение на региона на Западните Балкани нито Македония, нито Албания са изправени пред проблема със завръщането на джихадистите. Босна обаче можела да се сблъска с това според него.

"Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема със завръщането на джихадистите", каза Макрон.

Вчера той направи поредното си скандално изказване с думите, че НАТО е в мозъчна смърт, а Европа "стои на ръба на пропастта". Той си навлече гнева на германския канцлер Ангела Меркел, но бе поздравен от Кремъл.