София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Малинов: Само съдът може да ме нарече шпионин

"Не всичко е такова, каквото изглежда"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Единственият, който има право да ме нарича "шпионин" е българският съд. Какво значи, че съм шпионин? Това заяви председателят на НД "Русофили" Николай Малинов във връзка с обвиненията на прокуратурата, че е извършвал неправомерни действия в интерес на Руската федерация. 

И българското правителство, и българският президент взеха едно много сдържано решение. Единствените въпроси  остават към прокуратурата и скандала на прокуратурата с русофилите в България, коментира Малинов, като добави, че според него голям процент от българите са русофили. 

Малинов допълни, че Русия желае и продължава да развива отношения на взаимна изгода с България. Путин самият разбира, че българските власти са подложени на огромен външен натиск. 

Въпросът е много по-глобален. Затова как Европа се отнася към Русия. За това Макрон как се отнася към Турция и НАТО и т.нат, коментира още председателят на "Русофили".

Не всичко е такова, каквото изглежда. Но Путин ясно и категорично разделя българските власти от българския народ, който в голяма степен категорично чувства себе си русофил. 

В събота ще се състои национален съвет на "Русофили", информира Николай Малинов, като увери, че в действията си се ръководи от личната си съвест и националния +съвет.

Моят началник е моята съвест. Винаги ще отстоявам интересите на България, категоричен е той.