София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манолова дава на съд кмета на Хитрино

Какво става с парите за ремонт след трагедията

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Омбудсманът Мая Манолова дава на съд кмета на Хитрино. Причината е отказът му да предостави информация за изразходваните средства при възстановяването на селото, частично разрушено от експлозията на цистерни с пропилен през 2016 година.

Две години след трагедият там, все още има хора, които живеят във фургони.

Пред Мая Манолова над 100 жители на селото изразиха недоволство си от разпределението на парите за ремонтните дейности след взрива в Хитрино. При проверката си на място Манолова е установила, че са правени ремонти на необитаеми къщи и са надписвани строителни сметки.

Мая Манолова съобщи още, че по дарителската сметка на БЧК остава да се разпределят още 250 000 лева за пострадалите от взрива на влаковата композиция на 10 декември 2016 г.

От общинската администрация в Хитрино казаха, че ремонтите по инфраструктурата ще започнат едва догодина, защото не са приключили тръжните процедури.