София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Манолова: Опитите да се битовизира кампанията са обидни

Бившият омбудсман очаква тежка битка за София

пропускане
4 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

"Опитите да се битовизира предизборната кампания, като се задават въпроси на  един кандидат за кмет, свързани с прическата му, вместо с управленската му програма, са обидни за самите избиратели.", обясни пред bTV  бившият омбудсман и настоящ кандидат за градоначалник на столицата Мая Манолова.
 
"Много се надявам все пак кампанията да се проведе по един по-различен и смислен начин.", допълни Манолова, като все пка отбеляза, че и днес не е пропуснала да посети фризьора си,  тъй като това било задължително, за да покаже уважението си към аудитория.
 
Манолова обясни, че влиза в битката в добро настроение, но няма съмнение, че тя ще бъде тежка, с много компромати срещу нея и опити да бъде притискана.
 
"От страна на опонента не очаквам позитивна кампания.", допълни кандидатът за градоначалник на столицата и припомни, че заявки за градивна кампания имало по времето, когато шеф на предизборния щаб на управляавщата патия бил Цветан Цветанов, но сега подобни обещания нямало.
 
"През последните два месеца не са спрели да правят внушения, да натискат хора от моя екип, да се опитват да ги дискредитират", обясини още Манолова. По думите й това поведение на оопнентите й нямало да я спре или уплаши. Тя беше категорична, че  тази фабрика за манимулации срещу нея, показвала само страх.
 
"Показва паника у отсрещната страна и е много лош етикет за тези ,които поръчват подобна кампания.", изтъкна още бившият омбудсман.