Гледай
на живо

Марешки иска оставката на Каракачанов

Според лидера на "Воля" ВМРО са заселили ромите във Войводиново

Марешки иска оставката на Каракачанов Лидерът на  "Воля" Веселин Марешки заяви тази сутрин пред "Нова телевизия", че от партията му щ... thumbnail text
Лидерът на  "Воля" Веселин Марешки заяви тази сутрин пред "Нова телевизия", че от партията му ще искат оставката на вице премиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Причините за това настояване са две- скандалното му изказване по повод на незаконно настанените роми в пловдивското село Войводиново и закупуването на американския изтребител F16.
 
Марешики стигана още по-далеч, като заяви, че по информация на "Воля", гетото във Войводиново е изградено от местния лидер на ВМРО, с цел ромите да гласуват за партията на Каракачанов.
 
Другата причина, поради която от воля настояват вицепремиера Каракачанов да освободи заемания пост в правителството е избора на американските изтребители. Според Маершки този избор е бил предрешен от преди месеци и безсмислено са изхарчени милиони, като той се обяви против превъоръжаването изобщо.
 
Освен, че ще искат оставката на Каракачанов, от "Воля" ще настояват и прокуратурата да му повдигне обвинение за закупуването на изтребителите, тъй водил преговори с американската старана без да е бил упълномощен за това от Народното събрание.