София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марешки иска оставката на Каракачанов

Според лидера на "Воля" ВМРО са заселили ромите във Войводиново

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на  "Воля" Веселин Марешки заяви тази сутрин пред "Нова телевизия", че от партията му ще искат оставката на вице премиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Причините за това настояване са две- скандалното му изказване по повод на незаконно настанените роми в пловдивското село Войводиново и закупуването на американския изтребител F16.
 
Марешики стигана още по-далеч, като заяви, че по информация на "Воля", гетото във Войводиново е изградено от местния лидер на ВМРО, с цел ромите да гласуват за партията на Каракачанов.
 
Другата причина, поради която от воля настояват вицепремиера Каракачанов да освободи заемания пост в правителството е избора на американските изтребители. Според Маершки този избор е бил предрешен от преди месеци и безсмислено са изхарчени милиони, като той се обяви против превъоръжаването изобщо.
 
Освен, че ще искат оставката на Каракачанов, от "Воля" ще настояват и прокуратурата да му повдигне обвинение за закупуването на изтребителите, тъй водил преговори с американската старана без да е бил упълномощен за това от Народното събрание.