Гледай
на живо

Марин Льо Пен ухажва Марешки

Предлага нов модел на европейско сътрудничество

Марин Льо Пен ухажва Марешки За първи път в България - лидерът на „Воля“ и заместник-председател на парламента Весели... thumbnail text

За първи път в България - лидерът на „Воля“ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки посрещна лидерите на патриотичната вълна в европейската политика, начело с Марин Льо Пен.

Движението за Европа на нациите и свободата припознава за партньор партията на Веселин Марешки "Воля", но не и трите "патриотични" формации - ВМРО, НФСБ и "Атака". Това се разбра от думите на лидера на френската крайна десница "Национален сбор" Льо Пен, която участва във форум "Движението за Европа на нациите и свободата - нов модел за европейските граждани".

"Срещали сме се с представители на тези партии. Защо сме на една маса днес с г-н Марешки? Защото нашите проучвания показват, че "Воля" е движение, което споделя нашите ценности и с което имаме най-общи цели. Аз не съм тук, за да коментирам вътрешнополитически въпроси. Ние дойдохме тук, за да изразим подкрепа за "Воля", обяви Марин льо Пен в отговори на въпроси на журналисти.

Към Марешки тя се обърна с думите: „Френските патриоти ви подкрепят със сърце и душа – това е борба за правото на нациите, за свободата на хората, това е най-хубавата и справедлива борба, която водите“.

По думите й обществото върви към нов свят, към нова регулация на планетата. „Това, което се случва, е безвъзвратно. Старият свят не може да бъде задържан от европейската бюрокрация. Политическият шантаж, който тормози 500 хиляди европейци, не може да спре с пари народът, който се е осъзнал“, заяви лидерът на френската партия "Национален сбор".

Тя подчерта българското чувство за идентичност и свобода и похвали патриотизма на българския народ. „Българската нация е една от най-старите нации на нашия континент. Вашият народ е пример за всички нас“, каза Марин Льо Пен.

Тя отрече моделът на Европейския съюз, който по думите й е с антидемократичен характер и разрушава самата европейска идея. „Виждаме икономическата и социална катастрофа. Всички тези милиарди, които се влагат, се дават, за да се откажат европейците да бъдат сами себе си – искат да се унищожи националната идентичност, ….те искат мигрантската политика, която води до изчезването на Европа, да бъде наложена“, каза още лидерът на патриотичната вълна.

Тя предупреди българите, че трябва да знаят какво ги очаква, ако не реагират своевременно. „При нас мигрантите са във всяко село, има квартали, които са неконтролируеми от властите. Нашата държава политически изчезва“, обясни Льо Пен.

„Нашият проект е освобождаването на Европа. Ние искаме едно сътрудничество в Европа. Ние предлагаме да имаме алтернатива, след като 30 години ни управляват по един начин. Искаме да минем от ЕС към един Алианс на Европа, на нациите, за да има една по-голяма справедливост за европейските народи, за да можем да чуваме различните култури. Европа трябва да се превърне в Европа на сигурността“, заключи Марин Льо Пен.

Лидерът на Воля благодари на европейските делегати за присъствието им у нас и за подкрепата им към партия „Воля“.

Той отбеляза, че Европа се променя пред очите ни. „Тази мощна патриотична вълна се разраства. Тя е факт и ясен сигнал на европейските граждани какво бъдеще искат за ЕС и за Европейския парламент. Членството на „Воля“ в тази партия даде шанс и на българските избиратели да участват в спасяването на Европа. Убеден съм, че в страните ни започва ренесанс на истински патриотизъм“, заяви Марешки.

Той изрази надежда „българите да си отворят очите“, за да могат силни и независими държави да създадат „силна и независима Европа“.