София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Маринов и Спасовски обсъдиха корупцията

Призоваха за нетърпимост към нея

4 годиниПолитика 20 Боряна Райчева

Противодействието на корупцията в министерствата на вътрешните работи и в другите държавни институции се постига не само със специализираните звена във ведомствата, но и с провокиране на активна гражданска позиция и нетърпимост към корумпирани служители, смятат вътрешните министри на България Младен Маринов и на Северна Македония Оливер Спасовски, които се срещнаха на работна среща на граничния пункт „Станке Лисичково- Делчево“.
Сътрудничеството между вътрешните ведомства е на първо място в гарантирането на сигурността в ЕС и региона на Балканите, заяви министър Младен Младенов и се похвали на македонския си колега с отпададането на мониторинга на ЕК за България.
На въпроса към Спасовски дали ще застане начело на служебното правителство на Северна Македония, той отговори, че това кой ще оглави техническия кабинет не е от особен интерес за гражданите. „Важно е какво ще направим до 31 декември, до формирането на техническия кабинет, колко проекти ще реализираме“, категоричен бе той.