София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марковски: Светещият прах е пренесен върху Иванчева

В СРС-тата нямало израз „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”

6 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

 „Делото на Иванчева представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, това  заяви в студиото на бТВ адвокатът на кметицата Марин Марковски. Той бе категоричен, че между неговата довереница и Ваклин няма нито една среща. „Единствената среща между тях е в кабинета на Иванчева,където тя се е държала с него хладно и рязко“, поясни адвокатът.

Марковски добави, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. Според него парите може да поискани от посредника Дюлгеров.

Защитникът на Иванчева определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта. „Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза Марковски.

„Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари е пренесено върху кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, смята адвокатът. По думите му в протокола е записано, че кметицата имала около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта от веществото. „ Когато е писала възражение, върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, пояснява Марковски.

Разследването сочи, че Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там. „Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите”, каза Марковски.

Експеримент в студиото на „Тази сутрин” нагледно показа, че е възможно химическо вещество за маркиране на пари да бъде пренесено от един носител на друг чрез ръкостискане.

Относно информацията, че има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”, адвокат Марин Марковски бе категоричен, че това е абсолютна лъжа. „Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма”, категоричен той.