София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мартин Минков поема програма Хоризонт

Той с 40-годишен стаж предимно в БНР

пропускане
5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Мартин Минков е назначен за шеф на програма 'Хоризонт" по БНР, съобщи директорът на националното радио Светослав Костов по време на изслушването пред Съвета за електронни медии. Минков е назначен на поста с решение на управителния съвет на БНР от тази сутрин. Решението бе взето на управителния съвет на БНР.

"Смятам, че Мартин Минков е достатъчно доказан професионалист", защити избора си шефът на радиото. Костов подчерта, че не е имало други, които да се съгласят да поемат ръководството на "Хоризонт". По думите му Минков ще преценява къде и кои репортери да праща.

Мартин Минков е с 40-годишен стаж предимно в БНР, дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие, като има и управленски опит. Бил е зам.-директор през 1997 г., директор на радио „Експрес” и директор на Радио Бургас. От 2016 г. е програмен директор на БНР.