София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Масов бой в столичния кв. „Люлин“

Шестима души са арестувани

5 годиниКрими 60 Боряна Райчева

Сигнал за масов бой е получен в полицията снощи към 23.20 часа. Сбиването е станало в  жилищен блок в столичния кв. "Люлин". На място изпратените екипи на полицията установили, че между две съседски семейства в блока е  възникнала свада, прераснала в сбиване, съобщиха от МВР. Трима от  тях  - с различни наранявания, били откарани в центъра за спешна помощ, прегледани и освободени. Другите трима били прегледани на място от медицински екип.

Шестима са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

По първоначална информация причина за скандала са отношения между момче и момиче, които живеят в същата кооперация. Момче от единия вход задявало 18-годишна девойка от друг вход. Затова семействата се скарали, поддръжници от етажите от двата входа се включили в боя със сопи, бухалки и ножове. Участвалите в боя са съседи и се познават от години, поясняват от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материали в Софийска районна прокуратура. Работата по изясняване на всички обстоятелства, довели до инцидента, продължава под наблюдението на прокуратурата.