Гледай
на живо

Масова евакуация в САЩ заради ураган

Ветровете в бурята са със скорост от 195 км/час

Масова евакуация в САЩ заради ураган Евакуират жителите по Източното крайбрежие на САЩ заради приближаването на урагана Флорънс.  Уп... thumbnail text

Евакуират жителите по Източното крайбрежие на САЩ заради приближаването на урагана Флорънс.  Управителят на Южна Каролина нареди евакуацията на цялото  крайбрежие, докато Северна Каролина и Вирджиния обявиха извънредни ситуации.

Властите съобщават, че Флорънс вече е буря от четвърта степен със скорост на вятъра от 195 км/час.

Стихията се придвижва със скорост от 20 км в час в северозападна посока.Очаква се той да удари Каролина до четвъртък, а утре и във вторник ще премине между Бахамите и Бермудските острови, съобщава Би Би Си.

От Националния център за урагани предупреждават, че „Флорънс“ е изключително опасно метеорологично събитие.

Това ще бъде първята буря от четвърта степен от 1989 година насам, след като тогава ураганът Уго помете Северна Каролина и отне 49 живота.

"Моите хора ме информираха, че това е една от най-тежките бури, които са сполетявали източния бряг в продължение на много години. Освен това, изглежда, че това ще бъде пряк удар в Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния. Моля, бъдете готови, бъдете внимателни , бъдете сигурни!“, написа в Туитър американският президент  Доналд Тръмп. Той заяви, че е обсъдил с управителите на застрашените области ситуацията с урагана и федералното правителство има готовност да оказва помощ във всеки един момент.