Гледай
на живо

Масова смърт на пътя от началото на юни

Загинали са 59 души в цялата страна

Масова смърт на пътя от началото на юни Масова смърт на пътя. От началото на юни тази година в катастрофи у нас живота си са загубили 59 душ... thumbnail text
Масова смърт на пътя. От началото на юни тази година в катастрофи у нас живота си са загубили 59 души, това заяви пред bTV началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Росен Рапчев.
 
"Последните две -три седмици наистина има изключително много инциденти на територията на цялата старана. Няма строго определено дали ще са на главните пътища, дали ще са на автомагистрали." обясни Рапчев.
 
Според него основните  причини за тези масови инциденти на пътното платно са свързани с неправилното изпреварване от страна на водачите на мотори превозни средства, загуба на контрол над автомобила и отнемане на предимство.
 
"Но по-голямата част от всички тези- загуба на контрол и неправилно изпреварване, са по причина "несъобразена скорост" и "превишена скорост" обясни още началникът на отдел "Пътна полиция".
 
Комисар Рапчев заяви още, че пиковите часове на катастрофи през лятото са между 17 и 19 ч. и призова шофьорите да не се изнервят, когато попаднат в задръствания, и да не предприемат рискови маневри.