София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Масови арести в Примера и Сегунда лига в Испания

Причината – уреждане на мачове

пропускане
5 годиниСпортни 7 Боряна Райчева

Тази сутрин испанската полиция арестува няколко бивши и настоящи футболисти от Примера и Сегунда дивисион като част от акция срещу нелегални залози и пране на пари. Сред задържаните са футболистът на „Валядолид“ Борха Фернандес, Лопес Монтаня от „Депортиво Ла Коруня“, Самуел Саис Алонсо от „Хетафе“ и Карлос Аранда, който прекрати кариерата си. За лидери на престъпката групировка са сочени президентът на „Уеска“ Агустин Ласаоса, главният лекар на клуба Хуан Карлос Галиндо и бившият защитник на Реал Мадрид Раул Браво, които също са задържани. Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая, но вероятно става дума за незаконни действия през сезон 2016/17 и 2017/18.

"Действията на полицията са вследствие на сигнали за уговорени мачове през месец май 2018 година”, сподели говорителят на Ла Лига.

Ръководството на Ла Лига е докладвало на полицията за девет съмнителни двубоя от първа и втора дивизия. Според вестник "Ел Паис" сред тях е загубата на Уеска с 0:1 от Химнастик Тарагона в 41-ия кръг на втора дивизия от сезон 2017/18, както и някои от последните срещи в първите две дивизии този сезон.