Гледай
на живо

Масови проверки на данъчните по морето

Изтича срокът на малките фирми за новите касови апарати

Масови проверки на данъчните по морето Масови проверки на данъчните за издаване на фискални бонове по морето стартират от утре. В помощ на ... thumbnail text
Масови проверки на данъчните за издаване на фискални бонове по морето стартират от утре. В помощ на инспектиращите може да бъде и всеки един гражданин, който чрез сваляне на специално приложение на телефона си вече ще има възможност да проверява валидността на касовата бележка чрез нейния баркод. Ако тя е невалидна, той съответно ще може да подаде сигнал до контролните органи.
 
В същото време днес изтича крайният срок за въвеждане на новите касови апарати от всички фирми, които не са регистрирани по ДДС. Във  връзка с това телевизия "Евроком" вече получи сигнали за нови проблеми с достигането на отчетите до сървърите на НАП. 
 
Припомняме, че в поредица наши репортажи през месец февруари тази година ви показахме как близо 20 малки фирми от Велинград бяха запечатани или заплашени от запечатвани именно заради липсващи отчети в базата на приходното ведомство. Липса, за която търговците се оказа, че няма как да разберат, ако не проверяват ежедневно чрез електронен подпис пристигнало ли е  изпатеното от тях.