София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Масово изкачване до Копитото в памет на Боян Петров

Организира се за втора поредна година

пропускане
5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Семейството и приятелите на Боян Петров за втора поредна година организират масово изкачване до Копитото по време на което всеки ще отдаде своята почит към алпиниста.

Тази година скоростното изкачване е посветено на Гашербрум I (8068 м) – първият от серията осемхилядници, изкачени от Боян Петров.

Различното е, че събитието ще има и състезателен характер. Всеки, стартирал от „Княжево” и финиширал на Копито, ще получи медал със специален дизайн на Гешербрум I и сертификат. За победителите е предвидена премия от 1000 лв., а за второ и трето място - 500 и 200 лв.

Състезателите ще бъдат пускани на вълни за да се избегне прекаленото струпване на хора по пътеката. Финалът е на Копитото, където ще има церемония по награждаването.

Целият маршрут ще бъде маркиран. Опитен екип от Спортна академия ще следи за спазване на правилата и безопасността по трасето.