София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Медали за полицаите отличени с най-високи умения

Събитието е част от честванията за 140 годиниот създаването на МВР

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди служители на МВР за проявен висок професионализъм. Той отбеляза, че е чест да връчи награди за проявен професионализъм при разкриването и неутрализирането на организираната престъпна група, извършвала телефонни измами на територията на страната.

За разбиване на организирана престъпна група, тормозела в продължение на години обществото наградиха Златка Падинкова и инспектор Ивайло Стойчев. В знак на признателност към оказаната конкретна помощ на МВР в проведените действия по операцията. Министър Маринов връчи на Атанас Добрев - гл. изпълнителен директор на БТК, почетен медал на МВР. Той се обърна Служителите на мобилния оператор ни оказаха изключително съдействие.

Министър Маринов заяви, че разкриването на престъпната схема е нагледен пример и доказателство как заедно можем да бъдем ефективни в противодействието на престъпността и изрази увереност това сътрудничество да продължи в бъдеще в името на обществото.

За доброто планиране и реализиране на Апостолическото посещение на Папа Франциск у нас, вътрешния министър отличи с почетно отличие "За доблест и заслуги" - I степен заместник - директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров, а ст.комисар Атанас Илков - директор на ОДМВР-Пловдив и ст. комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР - с почетно отличие "За доблест и нзаслуги" - III степен.