София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Медиците от Александровска болница на косъм от гладна стачка

Те искат нормални условия на труд и заплащане

пропускане
4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Медиците от Александровка болница излязоха отново на протест, след като ремонт в лечебното завяевдение все още не е осъществен, след като днес изтече срокът, който бяха дали на управата да предприеме действия.
 
Друг основен повод за стачните действия са ниските заплати на работещите в университетската болница.
 
От ръководството на болница твърдят, че не са разписали договореното увеличение на заплатите и новия договор, защото има изискване министърът на здравеопазването да разпише съответния договор. 
 
Тогава медиците отправят запитване директно към министър Ананиев за отказа му. Той отговорил, че такова изискване не съществува. 
 
А докато медиците са в очакване на изпълнение на обещанията, лошите условия в помещенията на болницата ги принуждават да предприемат необичайни действия.
 
Протестирашите заявиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще застанат пред министерство на здравеопазването и ще започнат гладна стачка.