София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Меган Маркъл роди син на принц Хари

Новината за раждането се появи преди по-малко от час

пропускане
5 годиниОбщество 40 Боряна Райчева

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл роди син на принц Хари, това са съобщили от Бъкингамския дворец. Маркъл беше приета в болница тази сутрин с родилни болки, допълват от двореца.

Припомняме, че новината, че Меган е бременна, беше обявена още през октомври, по време на обиколката на кралската двойка в Австралия и Нова Зеландия.

Тогава стана ясно, че херцогинята на Съсекс ще роди през пролетта, което стана повод за редица спекулации, свързани с деня и мястото, на които това ще се случи.

От Бъкингамския дворец допълниха, че Меган е остъпила в болницата, заедно със съпруга си принц Хари, който се очаква да бъде до нея в момента на раждането.

Детето ще бъде първо за двойката, която се ожени през май миналата година, и осми правнук на кралица Елизабет Втора. Родителите са предпочели да не знаят пола на бебето.

Двойката беше обявила, че предпочита да не разпространява информация за събитието. Това означава, че Меган няма да позира за фотографите и народа пред лечебното заведение, в което е станала майка, както това направи съпругата на принц Уилям - кеймбриджката херцогиня Катрин.

Кейт се появи на стъпалата на лондонската болница "Линдо" часове след раждането и на трите си деца, същото е правила преди това принцеса Даяна. Това обаче не е официално приета традиция