София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Меглена Кунева: ДБГ ще има своя нов председател

"Щастлива съм, че има младо поколение, което да поеме щафетата"

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

„Движение България на гражданите“ ще има нов председател през есента, това заяви след Националния съвет на ДБГ, провел се в събота в Банско Меглена Кунева, председател на Движението.

Щастлива съм, че има младо поколение, което да поеме щафетата, а с подкрепата на всички от Националния съвет, съм убедена, че ДБГ ще продължи да се развива и да бъде силен глас на непредставените в парламента избиратели, каза пред членовете на Националния съвет Кунева.

Дали е стабилно или не очертаващото се правителство, времето ще покаже. Ние няма да гледаме безучастно какво се случва, а ще поставяме на дневен ред въпросите, които вълнуват българските граждани по места и на национално ниво. Работата за местните избори започва от днес, категорична е Кунева.

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ стартира процедура и определи правила по свикване на Национално събрание за избор на нов лидер, което да се проведе през есента, а до провеждането на такова заместник-председателите на ДБГ ще представляват Движението.

Националният съвет постави пред заместник-председателите задачата да поддържат връзка с местните структури и да подготвят пътна карта за развитието на ДБГ, която да представят на следващото заседание на НС.