Гледай
на живо

Мелания Тръмп на 49

Тя е едва втората стопанка на Белия дом, която не е родена в страната

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп празнува 49-ия си рожден ден. Голяма част от историята на живота й до известна степен остава мистерия, защото Мелания разкрива малко и все избрани подробности за своята същност, за семейството си, за образованието и кариерата си.

Тя е родена на 26 април 1970 г. в словенския град Севница. Започва да работи като модел, когато е едва на 16. Твърди, че има висше образование. Журналистически проверки обаче показаха, че е следвала архитектура и дизайн, но е прекъснала учението си, за да замине за Милано и Париж и да се оттаде на модата. Мелания говори пет езика – словенски, английски, френски, сръбски и немски.

Става американска гражданка през 2006 г. и твърди, че за нея това е огромна привилегия. Тя е едва втората стопанка на Белия дом в историята на САЩ, която не е родена в страната.

Запознава се с Доналд Тръмп през 1998 г. по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. Двамата се женят през 2005 г. Сватбеното им тържество в Палм Бийч е пищно и бляскаво, а роклята на булката - дело на модна къща "Диор", струва 100 000 долара.