София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Менда Стоянова: Борисов беше уникален на евроизборите

"Не знам дали кметовете на ГЕРБ рекетират бизнесмени"

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Oт 10 години сме на власт и някои хора вече се изчерпиха, просто натрупаха рутина. Това каза пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Тя бе помолена да коментира подадената от Цветан Цветанов оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ..

"Не Цветан Цветанов, а ГЕРБ спечели изборите. Бойко Борисов беше уникален на тези избори, защото излезе на терен решаващо. Цветан Цветанов си вършеше своята работа като организатор. Спечели управлението и ГЕРБ, успешните ни кметове на места в големите градове", категорична беше Менда Стоянова.

Тя оправда мащабните наводнения с „идването на морето от небето“ в Пловдив, без да признае проблеми с инфраструктурата.

„Всеки, който си представя какво е 70 литра на един час да се излизва на квадратен метър, няма как да не се получат подобни наводнения в по-ниските места, подлези, в мазета...и така нататъка““, коментира Менда Стоянова.

Депутатката на ГЕРБ също така не е знаела, че някои от кметовете на управляващата партия рекетират предприемачи. Не била запозната и със случая около задържането на кмета на район Северен в Пловдив Ральо Ралев.

„Сега как да коментира нещо, за което не съм сигурна, до мен не са достигали сигнали, че е оказван натиск над някакви бизнесмени...Може би до мен не са стигали, би трябвало да са стигали до службите“, измъкна се шефката на бюджетната комисия у нас.