София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Менда Стоянова: Вярно е, че мъжът ми строи блок

Не е милионер обаче и няма да стане

5 годиниОбщество 29 Боряна Райчева

"Кажете, вярно ли е, че мъжът Ви строи цял блок в Пловдив?" - с този въпрос водещият на "Евродикоф" по телевизия "Евроком" накара депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова да освети бизнеса на своя съпруг за четвърт век назад. 

"Да, призна народната представителка, на 4-5 етажа, с по два апартамента на етаж, което прави общо 10-12 апартамента", пресметна тя, но не уточни защо бройката на жилищата не е точна цифра.

"И какго прави?", попита я Стажанта.

"Ами, има фирма, печели пари с неговите съдружници, земята е купена отдавна, още през 2009 година...", отговори Стоянова. 

Тя обясни, че земята била купена от "физически частни лица" и наблегна особено на това, че фирмата на мъжа й "не работи по обществени поръчки - нито държавни, нито общински". 

"Той се занимава с тази дейност от 25 години. Инженер е бил по професия, занимава се с машини, съоръжения, апарати, изграждане на промишлени предприятия в хранително-вкусовата промишленост", разкри подробности от "трудовата биография" на съпруга си народната избраничка от управлявашата партия. 

На питанеето на Диков дали е вярно, че фирмата му изнасяла в цял свят, Менда Стоянова уточни:" Да, изнася - машини и съоръжения. За Украйна, Турция, Швеция... Сега прави пречиствателни станции в същите тези предприятия за млечната и консервната промишленост".

"Браво, значи Вие сте жена на един редови български милионер?", подкачи я Сашо Диков.

"Не,нее милионер, контрира Стоянова, с добавката "няма и да стане".

"Това, което е спечелил, си го инвестира, не го харчим, не го ядем, не го пием, не ходим по скъпи дестинации..., мисля, че тази инвестиция можем да оставим за децата си", каза депутатката от ГЕРБ. 

Тя поясни, че "фирмата не е изцяло наша. Много е важно да се знае, че моят мъж има съдружие.така че нищо скандално няма", обобщи Менда Стоянова.