Гледай
на живо

Меркел: ЕК не може да спре „Северен поток – 2“

Разходите за строителство се оценяват на 9,5 милиарда евро

Меркел: ЕК не може да спре „Северен поток – 2“ Европейската комисия няма да успее да спре изпълнението на проекта за газопровода „Северен пот... thumbnail text

Европейската комисия няма да успее да спре изпълнението на проекта за газопровода „Северен поток - 2“. Това съобщи в сряда вечерта германският канцлер Ангела Меркел по време на дискусия в град Равенсбург.
"Проектът е одобрен до известна степен", заяви ръководителят на германското правителство. "Новата директива за газта предоставя на Европейската комисия повече възможности за възражения, но това няма да попречи на изпълнението му", коментира Меркел.
"Като цяло считам, че проектът е приемлив", заяви ръководителят на правителството на Германия. Тя припомни, че не само немски, но и френски, австрийски и холандски компании участват в нейното изпълнение.
Проектът "Северен поток - 2" включва изграждането на два газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра. годишно газ от бреговете на Русия през Балтийско море до Германия. Разходите за строителство се оценяват на 9,5 милиарда евро, пускането на газопровода се очаква преди края на 2019 година.