Гледай
на живо

Меркел се срещна с Иванка Тръмп в Мюнхен

Разговаряли в кулоарите на Мюнхенската конференцията по сигурността

Меркел се срещна с Иванка Тръмп в Мюнхен Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп в куло... thumbnail text

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността в събота.

"Беше удоволствие отново да се срещна с канцлера Меркел. При разговора ни научих много от нея и очаквам с нетърпение да продължим да работим заедно", написа Иванка Тръмп в Twitter, публикувайки снимка от срещата.
Дъщерята на американския президент и високопоставен съветник на Белия дом, нарече германския лидер "страхотен защитник" на правата на жените в областта на професионалното образование и икономика.

Заедно със съпруга си Джаред Къшнър, Иванка пристигна вчера в Мюнхен за участие в Мюнхенската конференция по сигурността.

Иванка споделя, че по време на конференцията иска да се съсредоточи върху въпроса как жените могат да се еманципират в икономиката и как това може да укрепи националната сигурност и стабилност на държавите. Според нея глобалната сигурност ще бъде постигната само ако мъжете и жените могат да действат на равни начала във всички области на икономиката.

На дамска закуска в събота сутринта, на която участваха няколко жени с топ лидерска роля, включително управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, Тръмп говори за подкрепата за жените в бизнеса. В петък тя се срещна и с германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен и представи инициатива, насочена към подпомагане на жените в развиващите се страни, която до 2025 г. трябва да осигури американска помощ за 50 милиона жени в най-бедните държави.