Гледай
на живо

Мерки за сигурност и затворени улици в София

Визитата на Дмитрий Медведев ще протече под строг контрол на пътя

В следващите три дни мерките за сигурност в столицата ще са изключително засилени.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите осигуряващи мероприятията и за района, в който ще се състои тържествения концерт до неговото приключване.

От 14.00 ч. на 2 март до 21.00 ч. на 3 март се въвежда забрана и за северозападната дъга на пл. "Св. Ал. Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", закриват се за същия период и базарите за художествени произведения. Забрана за влизане и паркиране има и на паркинга на пл. "Николай Гяуров" от 07.00 ч. до 12.30 ч. на 3 март.

От 07.00 ч. до 21.00 ч. на 3 март се въвежда забрана и за паркингите на пл. "Народно събрание"; на пл. "Св. Александър Невски"; на ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски".

На 4-и март се въвежда временна организация на движението във връзка с визитата на министър-председателя на Русия Дмитрий Медвед у нас. От Столична община информират, че се за визитата на Медведев се забранява престоя и паркирането на централни улици в столицата до следващия ден на 5-и март.

В понеделник пред Паметника на Незнайния воин ще се състои церемония по официалното им посрещане. При необходимост поетапно ще бъдат затваряни улиците по маршрута на делегацията. От СДВР призовават гражданите и гостите на столицата да проявят търпение и разбиране, ако им бъде причинено евентуално неудобство.

В тази връзка максимален брой полицейски екипи ще подпомагат движението и ще следят в участъците с въведена временна организация на движението.