София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Методи Лалов: Не трябва да се бърка в джоба на гражданите

Общинският съветник призова за обществен натиск

пропускане
4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Председателят на групата на Демократична България в СОС и бивш съдия Методи Лалов коментира предложението на столичния кмет Йорданка Фандъкова за частично увеличение на данъците в града въпреки предизборното обещание на градоначалника, че ставките няма да бъдат променяни. Според Лалов става дума за мерки, които са без съответен анализ, без оценка на въздействието и които влизат в противоречие с уж дясната политика на ПП ГЕРБ.

Бившият съдия каза още, че данъците са средство за политика. Той обясни, че повишаването на екологичното ниво в София трябва да бъде водещ приоритет, но това не трябва да става посредством бъркане в джоба на гражданите.

Лалов призова за обществен натиск, за да не бъде новият правилник, по който работи Столичният общински съвет "още от същото". Работим пришпорено, в малки зали с маси и столове, няма протектор, на който съветниците да представят докладите си.

Общинският съветник обобщи, че не е допустимо да се увеличава данъчната тежест върху гражданите на София и от "Демократична България" са категорично против заявената от кмета Фандъкова позиция.