София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Миглена Узунова-Цекова е новият председател на УС на Българска асоциация за управление на хора

Старши директорът „Човешки ресурси“ на А1 ще работи за популяризиране на добрите практики в HR професията в днешната дигитална ера

5 годиниТехнологии 39 Боряна Райчева

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1, бе избрана за председател на новия Управителен съвет на Българска асоциация за управление на хора. Тя членува в общността на специалистите по човешки ресурси почти от създаването й, а от 2009 г. е член на УС и е член на Комисията по Сертифициране към асоциацията.
 
Миглена Узунова-Цекова е член на лидерския екип на А1 България от 2016 г., като от началото на 2019 г. под нейно ръководство преминава и администрацията на компанията. Работи в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания.
 
Завършила е магистратура по „Английска  филология” в  Софийския университет със специализация  „Масови  комуникации"  и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси“ в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк. 
 
Миглена Узунова-Цекова е носител на приза „HR мениджър на годината“ на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора за 2016 г.
 
„За мен е чест да поема тази отговорност и се ангажирам да оправдая доверието, което колегите ми гласуваха. В А1 ние вярваме, че управлението на човешките ресурси и създаването на бранд на добър работодател е един от най-критичните фактори, за да може една компания да просперира в днешната дигитална ера. Затова и моята цел е заедно с останалите членове на Управителния съвет е да покажем на бизнес лидерите в България колко важна е HR професията и да популяризираме всички най-добри практики в нея, които ще помогнат на бизнеса да се дигитализира успешно. Лично аз вярвам в силата на знанието и ще работя за подпомагане и на младите специалисти, които практикуват професията ни. Асоциацията е и ще бъде общност на професионалисти, които заслужават да бъдат разпознаваеми чрез приноса си както за гилдията, така и за обществото. 
 
Новият Управителен съвет ще работи и за подобряване на взаимодействието на Асоциацията с държавни институции, неправителствени и професионални организации чрез съвместни инициативи и общи цели,“ сподели Миглена Узунова-Цекова.
 
A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2017 г. A1 България отчита приходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.
 
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). 
 
Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.