София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Миграционни служби в САЩ задържаха индийска супер звезда

Шахрук Хан е включен в списъка на най-високоплатените "звезди" на Боливуд

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Известният индийски актьор Шахрук Хан, който често е наричан "Кралят на Боливуд", се оплака, че е бил задържан от миграционните служители на летището в Лос Анджелис. Говорителят на Държавния департамент изрази съжаление за инцидента.
Напълно разбирам и уважавам мерките за сигурност, имайки предвид как стоят нещата в света, но задържането на всеки съвсем не е много готино, написа Хан в своя профил в мрежата на Twitter.
Той добави, че има "нещо положително".
Докато чаках, хванах някои много добри покемони, пише той.
Актьорът не уточнява колко дълго е продължил контактът с имиграционните власти, както и дали е претърсван.
Американските власти сметнаха за необходимо да успокоят популярния индийски актьор. Американският помощник държавен секретар по въпросите за Южна и Централна Азия Ниша Бисвал написа: "Съжалявам за проблемите на летището, дори американските дипломати са подложени на допълнителна проверка." Посланикът на САЩ в Ню Делхи Ричард Верма също изрази съжаление.
Съжалявам за неприятностите на летището в Лос Анджелис. Ние работим усилено, за да не се случи това отново. Вашата работа вдъхновява милиони, включително и в САЩ ..., написа дипломатът.
Актьорът отговори на дипломатите, че не е имало никакви проблеми, "само незначително неудобство", и увери, че спазва протокола и не би си позволил да бъде "над него."
Актьорът Шахрук Хан е включен в списъка на най-високоплатените "звезди" на Боливуд.