София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мигранти отвлякоха лозар край Бела Крайна

Колата му е намерена близо до италианската граница

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Лозар, работил на границата с Хърватия, в района на Бела Крайна, е бил нападнат от четирима мигранти в сряда. Мъжът е бил завързан и хвърлен в багажника на колата си, която в последствие била открадната и използвана като превозно средство до Италия.       

 

Автомобилът е открит близо до италианската граница. Лозарят е намерен в багажника му, без наранявания. Той е словенски гражданин. Вечерта след инцидента успял да се свърже със семейството си, и да им разкаже за случилото се.

 

Трима от извършителите са задържани на италианската граница. Те са граждани на Мароко и Алжир и са на възраст между 18 и 25 години. Предадени са на словенските власти.

 

Марян Шарец, министър-председателят на Словения заяви, че това е политически акт като каза: “Ние знаем, че европейските избори наближават, и че някои партии обичат да използват тези тематики”.

 

От началото на годината Словения е регистрирала 3 022 влизания на нелегални мигранти на територията си. Тази цифра се е увеличила двойно спрямо миналата година. Мнозинството от тях само минават през територията на страната с цел да стигнат до Италия.