София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милка Христова: Парите за почистване на столицата

Кандидатът за общински съветник в София от “ БСП за България” в “Делници”

4 годиниПолитика 20 Боряна Райчева

“Общинското дружество за почистване на столицата играе ролята само на пощенска кутия, като парите реално отиват в частно дружество, което е взело над 11 милиона лева общински пари.”, заяви в предаването “Делници” кандидатът за общински съветник в София от партия “БСП за България” Милка Христова.
 
Христова изнесе данни за множество злоупотреби от страна на общинското дружество за чистота, като обясни, че за да научи повече подробности по случая е поискала да види документи, които обаче са й били отказани.
 
“Мисля, че ако гражданите искат парите им да се харчат по прозрачен начин, да не се оттичат в нечии джобове, то трябва да изребат нас.”, заяви още Христова.
 
Кандидатът за общински съветник в столицата обясни още, че в голямата част от случаите общинските поръчки в Столичната община се правят с цел да спечели предварително определен кандидат.