София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Министерство на икономиката продължава сътрудничеството с бизнеса

Зам.-министър Борисов взе участие във форум „Индустрия и енергетика 2018“

6 годиниИкономика 14 Боряна Райчева

„Наблюдаваме един позитивен тренд на развитие на глобалната икономика, съчетан с предизвикателствата на дигитализацията и зараждащите политики на протекционизъм. Очакваме растеж около 3% в глобален аспект, а в България около 4 % през 2018 г. Амбицията на Министерство на икономиката е да надминем тези данни“. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на откриването на конференция „Индустрия и енергетика 2018“ организирана от индустриалния клъстер "Средногорие". Той подчерта, че този форум е добър пример за партньорството между институциите и бизнеса в търсенето на общи решения за развитие на изграденото взаимодействие с цел стимулиране на инвестициите в енергийно ефективни технологии и практики, както и по отношение на синергиите между индустрия и енергетика. На конференцията присъстваха председателят на КЕВР Иван Иванов, изпълнителният директор на  АУЕР Ивайло Алексиев и др.

Зам.-министър Борисов припомни, че в момента тече един много сериозен процес на дигитализация на икономиките и отправи апел към бизнеса да има повече иновации, за да бъдат по конкурентоспособни на световните пазари.

Той увери представителите на бизнеса, че Министерството на икономиката, ще продължи да работи заедно с тях и че те са  основен коректив в посока подобряване на икономическия растеж  у нас.