София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министър Бъчварова инспектира работата по границата при Малко Търново

Бяха обсъдени въпроси за предотвратяване на миграцията

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вътрешният министър Румяна Бъчварова, заедно с директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков и заместник-директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Константин Димитров, извършиха проверка на ГПУ-Малко Търново.

Те се срещнаха със състава на зоната за отговорност и обсъдиха редица въпроси, свързани предприетите ежедневни действия по противодействие на нелегалната миграция.

По време на срещата бе обсъдена и интегрираната система за наблюдение и надграждането й по проектите, които ще бъдат финансирани с евросредствата, отпуснати на България. Тя ще улесни работата на гранична полиция в района на Малко Търново при локализиране и бързо задържане при опит за нелегално преминаване на границата.

Министър Бъчварова и гл. комисар Кичиков коментираха със състава и за изграждането на финалния участък на преградното съоръжение с оглед настоящата метеорологична обстановка.

По време на посещението вътрешният министър разговаря с гранични патрули в граничната зона, които я информираха за нивото на миграционния натиск, като на вход в района на Малко Търново от декември той е нулев.