София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министър Желязков: Стигнахме предела на допустимото

Нямам мнение за оставката на Манолев

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В студиото на Би Ти Ви министърът на транспорта Росен Желязков коментира "казуса с терасите", както го нарече водещият, като каза, че "всички казуси са различни", и еднакви по това, че "нямат само едно измерение". 

Той отказа конкретика по питането на водещия по какво си приличат казусите с имотите на Цветан Цветанов и Цецка Цачева, като се позова на "събирането на доказателства".

"В общественото съзнание има репери", поясни Желязков, като някои от тях "били по-чувствителни - например за употреба и злоупотреба с власт". 

По думите му тук обществото вече "е стигнало до своя предел на това кое е допустимо и кое недопустимо", но призова с "еднакви стандарти" да се оценяват и хората, които не са във властта. 

"Всеки един от моите колеги изрази своите мотиви, премиерът взе отношение, защото те са част от кабинета", поясни вълната от оставки Росен Желязков. 

Транспортният министър заяви, че "няма позиция по оставката на Александър Манолев". 

"Той беше на един ден от заклеване като министър в Народното събрание, припомни Желязков, посочвайки, че тогава самеият той "не е имал нито намерение, нито желание да ставам министър".

"Вие притеснявате ли се да кажете къде живеете", попита го водещият.

Желязков не отговори еднозначно и пряко, а отново се позова на разпоредбите, според които всяка информация за хората от властта е достъпна и видима. 

Той цитира и един коментар на политолога Иван Кръстев, който много го впечатлил дори като юрист - че когато кредитополучателят е ипотекирал имота, винаги се стреми да впише цена по имотната сделка, близка до размера на кредита.