Гледай
на живо

Министър Вълчев: Отнемането на деца от училищата е груба манипулация

Несполучлив опит за всяване на паника са слуховете за отнемане на деца

Министър Вълчев: Отнемането на деца от училищата е груба манипулация Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане на деца е имало и в столичния ромски к... thumbnail text

Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане на деца е имало и в столичния ромски квартал "Факултета". Това е станало миналата седмица, разбра се от думите на просветния министър Красимир Вълчев пред медиите в НДК.

"Създалата се паника, че ще бъдат отнемани ромски деца в Сливен, е груба манипулация, дезинформация и престъпна злоупотреба със страховете на родителите, което граничи с опит да се разруши образователната система", категоричен беше образователният министър.

Вълчев коментира паниката, заразила сливенските, ямболските и карнобатските роми вчера. В София внушенията, че ще се отнемат деца са били направени "не по електронен път, а чрез обикаляне на квартала, уточни Вълчев.

Тролове и пастори в кв. "Надежда" са изиграли роля, за да се създаде паниката сред родителите, че ще им отнемат децата, потвърди той и думите на премиера. Вълчев обаче не назова кой е основният виновник и агитатор за разигралия се панаир. По думите на министъра напрежението сред родителите в Сливен е тръгнало от клипове, които те са получили. В основата на конспирацията били групи, които са против несъществуващата "стратегия за детето".