София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Министърът на финансите се срещна с Кристалина Георгиева във Вашингтон

Обсъдили са глобалното икономическо развитие

пропускане
4 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна във Вашингтон с новия управляващ директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи министерството на финансите.
Двамата са обсъдили глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.
Срещата се състоя по време на редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат  в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон, САЩ. Тя е първата между двамата, след като Кристалина Георгиева беше избрана да застане начело на МВФ на 25 септември 2019 година.
По време на срещата са били обсъдени възможности за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.