София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Миню Стайков остава в затвора

Поредният опит на бизнесмена беше неуспешен

5 годиниПравосъдие 6 Боряна Райчева

 

Алкохолният бос Миню Стайков направи пореден опит да излезе на свобода. Той поиска от Апелативния спецсъд изменение на мярката „задържане под стража“, която му е наложена в момента. Съдът отново отказа желанието му и той ще остане в ареста.
На излизане от съдебната зала адвокатката на Стайков отказа да коментира данните по делото, но каза, че клиентът й се е с влошено здраве и има нужда от специални медицински грижи. Наскоро към екипа на алкохолния бос се присъедини и адвокатът, който води делата на Мишел Платини.
Стайков бе арестуван на 5 септември 2018, заедно с 10 души от служителите му, а синът му беше пуснат за издирване. Стайков младши внезапно се появи в края на януари и се предаде, но успя да излезе на свобода заради влошено здравословно състояние.
Баща му също направи множество опити да излезе от затвора заради влошено здравословно състояние. Той се явява на всички заседания в инвалидна количка, а по думите на защитниците му, това е следствие на прекаран в затвора инсулт. На Стайков беше направена и медицинска експертиза в "Пирогов“, в която лекарите са единодушни, че той може да се лекува и в болницата към затвора.
Наскоро съдът излезе с нови обвинения към бизнесмена за злоупотреби с евросредства.