Гледай
на живо
Vox Populi

Миню Стайков остава в затвора

Поредният опит на бизнесмена беше неуспешен

 

Алкохолният бос Миню Стайков направи пореден опит да излезе на свобода. Той поиска от Апелативния спецсъд изменение на мярката „задържане под стража“, която му е наложена в момента. Съдът отново отказа желанието му и той ще остане в ареста.
На излизане от съдебната зала адвокатката на Стайков отказа да коментира данните по делото, но каза, че клиентът й се е с влошено здраве и има нужда от специални медицински грижи. Наскоро към екипа на алкохолния бос се присъедини и адвокатът, който води делата на Мишел Платини.
Стайков бе арестуван на 5 септември 2018, заедно с 10 души от служителите му, а синът му беше пуснат за издирване. Стайков младши внезапно се появи в края на януари и се предаде, но успя да излезе на свобода заради влошено здравословно състояние.
Баща му също направи множество опити да излезе от затвора заради влошено здравословно състояние. Той се явява на всички заседания в инвалидна количка, а по думите на защитниците му, това е следствие на прекаран в затвора инсулт. На Стайков беше направена и медицинска експертиза в "Пирогов“, в която лекарите са единодушни, че той може да се лекува и в болницата към затвора.
Наскоро съдът излезе с нови обвинения към бизнесмена за злоупотреби с евросредства.