София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мирослав Найденов: Къщите за гости са с безпрецедентен процент на лоши проекти

Проблемът се състои в липсата на контрол, коментира бившият министър

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Безпрецедентен процент на лоши проекти. По този начин бившият министър на земеделието Мирослав Найденов коментира скандалните разкрития около злоупотребите с къщи за гости от последните месеци.

По думите му ще се търси тепърва проблемът, но по всяка вероятност той се състои в контрола, който трябва да се изпълнява от ДФ "Земеделие".

"Поздравявам ръководството, че прояви смелост да достигне до крайност, защото сред собствениците има много влиятелни лица, политици".

Найденов информира, че 745 са общо проектите.

"Лично познавам положителния пример, хора, за които наистина това е станало бизнес, от който те се издържат."

Бившият земеделски министър коментира още, че лошото е, че тази мярка е станала нарицателна. ФД "Земеделие" се контролира посредством одити и от ЕК, съобщи той, като добави, че не сме новатори в злоупотребите, по отношение на къщите за гости, но определено проявяваме творчество. 

Имаше случаи служители на ДФ "Земеделие" да бъдат консултанти на такива проекти. Самата структура на ДФ "Земеделие" е доста консервативна. Надявам се новия директор да прояви смелост, Найденов.

Той определи проекта за къщите за гости като едни прекрасни намерения, които са били опорочени.

А това би била една прекрасна възможност пред хора, които нямат намерение да злоупотребяват, уверен е Найденов.