София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мистерия околко смъртта на българин в Брюксел

Версията е самоубийство, роднините отхвърлят

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Българинът Искрен Йорданов е починал мистериозно в китайското посолство в Брюксел. Роднините се опитват от седмица да разберат къде е тялото. В събота е последният път, когато са се чули с него. Заминал е на 13 (петък) в Брюксел. Настроението му е било добро. По никакъв начин не е подсказал, че има проблем. Пътувал е заради приятелката си, която живеела там. Момичето е живяло 2-3 месеца. Не се знае с какво се е занимавала. Синът е работил в Германия в немска фирма за поставяне на дограми. Издирван е по лична карта. Роднините са получили писмо от Интерпол. Все още не е ясно при какви обстоятелства е настъпила смъртта, но версията е самоубийство. 

Има много въпроси, но никой не дава отговори. Как изобщо е попаднал в китайското посолство. Свързали са се с всички възможни институции. Единственото, което се е разбрало е, че тялото се намира в морга от 8 дни. От моргата заявили, че вече им пречи. 

Немската полиция още на 18 сутринта е търсила преки роднини, но не са казали в каква връзка. 

Консулът ни в Брюксел - Месалски:  Усилията на посолството са насочени към обгрижване на близките. В момента е направен контакт с болничните и общинските власти, за да се реши какво ще се случи с тялото.