София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Митов: След като според МВР няма опасност от заплахи, значи няма

„Толерантността създаде гетата в Западна Европа“

8 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

След като главният секретар на МВР е опровергал информацията за сигнал за готвен атентат, това означава, че съответните оперативни действия са били проведени. Това заяви външният министър Даниел Митов пред БТВ и подчерта, че е излишно да създаваме паника след предупреждението на Държавния департамент.

Митов беше категоричен, че жителите на София трябва да се доверят на МВР. По думите на външния министър след атентатите в Брюксел е имало експертна среща, на която са били обсъдени и актуализирани антитерористичните планове на институциите.

Даниел Митов заяви още, че България има огромен проблем с провежданата политика на концептуален мултикултуризъм. Според него толерантността е създала гетата в Западна Европа, където голяма част от хората не можаха да се интегрират.

Митов заяви още, че степента на политическа интеграция не е достатъчна за бърза и адекватна реакция в ситуация като тази в Брюксел.