Гледай
на живо

Мюлер: Руска намеса на изборите има

Тръмп може да си отдъхне – няма доказателства

 

Москва е провеждала кампания за дезинформация, главно чрез социални медии, за да „влияе" на президентските избори в САЩ – официално потвърди специалният прокурор Робърт Мюлер, който разследваше предполагаемата руска намеса през 2016г. В същото време, руското правителство „хакна успешно компютри и електронни писма от демократите и пусна откраднатите материали чрез различни посредници, включително платформата за разкриване на WikiLeaks“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува своя снимка в стил „Игра на тронове“, за да обяви “край на играта” в сагата за руската намеса в изборите.

Няма данни дали Тръмп, или членовете на неговото семейство, бивши съветници в кампаниите са замесени в тайни споразумения с Русия или възпрепятстване на правосъдието - двата основни фокуса на разследването, които хвърляха сянка върху администрацията на Тръмп в продължение на две години.
Припомняме че, през последните две години Мюлер обвини 34 души, включително шест бивши съмишленици на Тръмп, шестима руснаци и три компании.
Нито един от тях не е обвинен за връзки между кампанията на президента и Москва.