София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЕДИН УБИТ И ПЕТИМА РАНЕНИ СЛЕД МАСОВО СБИВАНЕ В РАЗГРАДСКО СЕЛО

В МАСОВОТО СБИВАНЕ СА УЧАСТВАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ЧОВЕКА, ПЕТИМА СА РАНЕНИ, А ДВАМА СА В АРЕСТА

9 годиниКрими 19 Боряна Райчева

След масово сбиване снощи между две фамилии  в село Брестовене почина млад мъж. Петима са ранени, а двама - в ареста, съобщават от полицията в Разград.

Масовото сбиване, в което са участвали над 50 човека, е станало снощи около 20 ;30 часа в центъра на селото. Двете фамилии имали стара родова вражда. Вчера едното семейство било организирало обрязване за дете от рода, представители на другия род минали край празнуващите с кола и ги закачили. Последвало меле, в което са използвани освен юмруци и ритници, и дървени сапове, ножове и газов пистолет.

След боя шестима души са откарани в болниците в Разград и Кубрат. Непосредствено след пристигането в болницата в областния град от наранявания в главата е починал Али Хакъ на 26 години. Двама от пострадалите са оставени под наблюдение в МБАЛ-Кубрат. Други трима са транспортирани в разградската болница с наранявания по крайниците и главите, а последният е с фрактура на черепа. Двама от участниците в инцидента са задържани по обвинение в убийство: Абедин Зекерие - на 36 години и Али Али на 27 години.

Разследването на инцидента продължава.

Информацията е на Дарик Радио