Гледай
на живо

Млада жена бе убита в столичния квартал „Банишора“

Задържан е 23-годишният й приятел

Млада жена бе убита в столичния квартал „Банишора“ Продължава разследването на жестокото убийство в столичния квартал „Банишора“. Припомням... thumbnail text

Продължава разследването на жестокото убийство в столичния квартал „Банишора“. Припомняме, че млада жена бе убита снощи. 25-годишната Калина е станала жертва 23-годишен мъж. Сигнал за инцидента е подаден около 18 ч. в сряда вечерта. Незабавно към адреса са насочени екипи на СДВР, пожарната служба и Бърза помощ. На място е било открито тялото на жената. По информация на спешните медици Калина е убита по особено жесток начин. Насилвана е и вероятно е душена. Задържаният за убийството е нейният приятел Васил. Двамата са живеели заедно от около четири месеца. Съседите обаче не са чували да се карали помежду си. Не е имало и предишни сигнали за домашно насилие.

Задържаният твърдял пред полицията, че не помни нищо. Пил е успокоителни, след което направил опит да се самоубие с въздушна пушка, но има само драскотина. В момента той е в "Пирогов" в стабилно състояние. След като убил приятелката си, 23-годишният мъж написал съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Написал му и че възнамерява да се самоубие. Бащата подава сигнал на 112.

Мотивите за престъплението все още се изясняват. Според полицията вероятно става въпрос за битов скандал. По случая е образувано досъдебно производство.