София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Младежи от ГЕРБ-Бургас организираха кръводарителска акция

Запасите от кръв в Бургас силно намалели

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Кръводарителска акция организираха младежите от структурата на ГЕРБ в Бургас. Така те се отзоваха на призива на Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ-Бургас. Преди няколко дни стана ясно, че запасите от всички кръвни групи са силно намалени и има нужда от доброволци.

Инициативата подкрепи и народният представител Галя Василева, която е член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура на ГЕРБ и организационен секретар на цялата младежка организация в страната. В акцията се включиха още Николай Василев - председател на МГЕРБ-Бургас и общинският съветник Антон Берданков.

„Надяваме се с личен пример да провокираме хората да подкрепят Кръвния център и да дарят кръв. Ситуацията е притеснителна особено в активния летен сезон, когато в Бургас има много почиващи от страната и чужбина, нуждаещи се от кръвопреливане. Чрез своя благороден жест гражданите могат да помогнат за спасяването на човешки живот. Какво по-хубаво от това?“, сподели бургаският депутат Галя Василева.

От МГЕРБ призоваха освен структурата на партията в областта и всички граждани да се включат активно за подпомагане на Отделението по трансфузионна хематология. То снабдява с кръвни съставки всички болници в област Бургас.