София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Младен Маринов: Не сме спокойни, защото ни очакват още валежи

Министъра на вътрешните работи увери, че не е имало жертви

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Не съм вярвал, че може да осъмнем така, че гражданите да не могат да отидат спокойно на работа. Снощи до 1ч. когато дойде Гл. ком. Николай Николов ситуацията беше много критична", това каза министъра на вътрешните работи Младен Маринов по време на посещението си в Пловдив. 

"Имаше над 12 критични точки. Една от тях беше на управлението на НКЖИ. Може би половин метър ни делеше водата да залее всички електрически табла, които да изключат напрежението по цялата линия", обясни Маринов.

Не сме спокойни, защото ни очакват още валежи на територията почти на цялата страна. Има много добра организация, гл. ком. Николай Николов и Ст. ком. Атанас Илков от ОДМВР - Пловдив са били цяла нощ на терен, категоричен е министъра.

Маринов допълни, че служителите на реда продължават да са бдителни и готови за реакция. Остава да се възстановят бариерите по продължението на ЖП линията.

"30 души, сред които и деца и бременни жени, са били евакуирани снощи", съобщи гл. комисар Николай Николов.

По думите на Николов вчера под тепетата са се излели над 70-80 л/кв. м. дъжд. Това е и причината за наводненията в подлези, приземни етажи, болници, изби.

Старши комисар Атанас Илков от ОДМВР - Пловдив допълни, че на всички критични точки е имало полицейски екипи.

От Пловдив вътрешният министър Младен Маринов ще потегли към Казанлък и Велико Търново, където също имаше наводнения.