София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мохт Абуаси: Не излезе много от срещата на Путин и Башар Асад

Според анализатора убийството на генерал Солеймани сега е грешка

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

“Не излезе почти нищо от провелата се среща между президента на Русия Владимир Путин и държавният глава на Сирия Башар Асад.”, коментира в предаването “Делници” представителят на Центъра за близкоизточни изследвания у нас Мохт Абуаси.
 
Абуаси коментира и че според редица анализатори отстраняването на генерал Солеймани сега е грешка от страна на Тръмп, която била направена с идеята, американският държавен глава да се спаси от импийчмънта.
 
“Със сигурност ще има болезнен за американците военен отговор от страна на Иран, който вероятно ще дойде до няколко месеца и вероятно ще бъде по време на предстоящата предизборна кампания на президента Тръмп, за да му благодарят., обясни още Абуаси.
 
Анализаторът беше категоричен, че убийството на генерал Солеймани заради вероятност Иран в някакъв момент да използва ядрено оръжие, не издържа. Той даде примери за това, че Израел също притежават ядрено оръжие, но подобни акции срещу тях не се провеждат, тъй като те са съюзници на САЩ.
 
Абуаси все пак успокои, че атаката от страна на Иран ще бъде само срещу военни цели, но допълни, че такава е неизбежна и е въпрос само на време тя да се реализира.